Печать
| Информбюро |
Просмотров: 11370
0 Плохо0
П О С Т А Н О В А
Верховної Ради України

"Про Звернення Верховної Ради України до Українського народу"

Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:

Схвалити Звернення Верховної Ради України до Українського народу (додається).

Голова Верховної Ради
України

О.МОРОЗ

м. К и ї в
9 квітня 2007 року
№ 909-V

ЗВЕРНЕННЯ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ
ДО УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ

Дорогі співвітчизники!

У ці святкові Великодні дні звертаємося до кожного з вас з великою тривогою. Над Україною нависла небезпека громадянського розбрату і втрати державності. Причина того спроби здійснити державний переворот під виглядом дострокового припинення повноважень парламенту.
Чудово усвідомлюючи, що для видання відомого Указу у Президента України немає ніяких правових підстав, Ющенко В.А. намагається шантажувати Конституційний та інші суди, зупинити роботу парламенту, зобов'язати Уряд вдаватися до незаконних кроків. До антиконституційних дій примушуються Служба безпеки та Збройні Сили України, йде незаконне стеження за народними депутатами України, членами Уряду, Центральної виборчої комісії, суддями Конституційного Суду. Провокаційні акції до вчинення масових протиправних дій безпосередньо спрямовуються штабом на чолі із керівником Секретаріату Президента України.

Відбувається відверта антиконституційна боротьба за владу. Це спроба реваншу політичних сил, що не мають достатньої підтримки серед виборців і які за час свого абсолютного панування в Кабінеті Міністрів та всіх ланках виконавчої влади довели свою неспроможність. Вони розтринькали величезні кошти від приватизації, довели до банкрутства транзитну газову систему, влізли в астрономічні борги перед зарубіжжям, підняли ціни на м'ясо, цукор, бензин та інші товари, спровокували своїми авантюрами зростання тарифів та цін на комунальні послуги.

Йде цілеспрямована протидія зусиллям парламенту і Уряду щодо зміцнення економіки і фінансової системи. Авантюристи розуміють, що послідовне поліпшення добробуту людей, яке є головним завданням і практичними результатами для парламентської коаліції та Уряду, не залишає їм шансів на перспективу. Саме тому вони спекулюють на темах мови, церкви, соборності, встановивши фальшиву монополію на патріотизм, хоча розуміють, що її не існує, що Україні їхні опоненти віддані ніяк не менше. Різниця лише в тому, що про любов до України одні галасують, інші її підтверджують щоденною буденною працею.

Звертаємося до тих, хто залучається реваншистами до антиконституційних дій. Вас провокують боротися і не за Україну, і не за правду. Вашими руками кілька авантюристів хочуть повернути собі можливість узурпувати владу. Щоби знову на високі державні посади призначалися не віддані справі професіонали, а родичі, куми і свати, які ще міцніше осідлають газову трубу, продовжать (шкідливі для держави та вигідні особисто) експерименти в міліції та у Збройних Силах, опанують систему "кришування" при збиранні податків.

Це непокоїть не лише нас; це також турбує і демократичні кола, парламенти та уряди європейських та інших країн світу.

Ми не проти дострокових виборів. Ми проти незаконно призначених виборів. Проти створення прецеденту, що приведе Україну до стану недавньої Югославії. Схоже, це і є метою оточення Президента України та його зарубіжних наставників. Ми проти громадянських конфліктів! Попереджаємо про відповідальність Президента України Ющенка В.А. та всіх причетних до організації конфліктів за їх наслідки.

Якщо для врегулювання штучно створеного конфлікту не буде інших засобів, тоді ми наполягатимемо на дострокових виборах Президента, парламенту та проведенні з волі народу референдуму щодо вступу України до НАТО.

Ми звертаємо увагу тих, хто порушує Конституцію: досить спекулювати на зрозумілих речах, досить привласнювати право на абсолютну істину!

Ми звертаємося до посадовців усіх рівнів з вимогою керуватися статтею 19 Конституції України, яка попереджає: "... ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством".

Закликаємо усіх вас, хто хоче жити в заможній демократичній країні, мати гарантії для роботи, зарплати, пенсії і стипендії, мати гарантії на лікування і спокійне життя, підтримати дії парламенту і Уряду, створених на основі вашого вибору.

Захистимо Конституцію і права людей!

За конституційний лад і єдність України!

м. К и ї в
9 квітня 2007 року

О С Т А Н О В А
Верховної Ради України

"Про Заяву Верховної Ради України з приводу тиску Президента України Ющенка В.А. на Конституційний Суд України"

Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:

Схвалити Заяву Верховної Ради України з приводу тиску Президента України Ющенка В.А. на Конституційний Суд України (додається).

Голова Верховної Ради
України

О.МОРОЗ

м. К и ї в
9 квітня 2007 року
№ 908-V

З А Я В А
ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ
З ПРИВОДУ ТИСКУ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ЮЩЕНКА В.А.
НА КОНСТИТУЦІЙНИЙ СУД УКРАЇНИ

Конституційний Суд України взяв до провадження подання п'ятдесяти трьох народних депутатів України щодо перевірки конституційності Указу Президента України від 2 квітня 2007 року про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України п'ятого скликання.

Ігноруючи вимоги Конституції України, Закону України про Конституційний Суд України, Президент України Ющенко В.А. здійснює безпрецедентний тиск на суддів Конституційного Суду України.

Після порушення Конституційним Судом України провадження у цій справі Президент України всупереч частині другій статті 126 Конституції України, яка забороняє вплив на суддів у будь-який спосіб, нехтуючи конституційним статусом гаранта додержання Конституції України, публічно проводить зустріч із суддями цього суду, безсоромно нав'язуючи їм своє бачення стосовно конституційності дій Президента України при виданні Указу про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України п'ятого скликання.

Усе це відбувається в той час, коли друга сторона політичного процесу - Верховна Рада України - у своїй діяльності суворо дотримується законності, поважаючи незалежність і безсторонність суддів, гарантовані Конституцією і законами України.

Тиск з боку Президента України на Конституційний Суд України Верховна Рада України розглядає як один із чинників легітимізації неконституційних дій Президента України та тих політичних сил, які штовхнули його на такі дії.

З огляду на такий розвиток подій, Верховна Рада України залишає за собою право звернутися за допомогою до міжнародних посередників, міжнародних організацій, країн - гарантів державного суверенітету України в урегулюванні політичної ситуації в нашій державі на основі загальновизнаних у світі принципів побудови демократичного суспільства..

м. К и ї в
9 квітня 2007 року

ПО С Т А Н О В А
Верховної Ради України

"Про Звернення Верховної Ради України до глав держав, урядів і парламентів країн Європи, країн - гарантів безпеки України, міждержавних та міжпарламентських організацій"

Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:

Схвалити Звернення Верховної Ради України до глав держав, урядів і парламентів країн Європи, країн - гарантів безпеки України, міждержавних та міжпарламентських організацій (додається).

Голова Верховної Ради
України

О.МОРОЗ

м. К и ї в
9 квітня 2007 року
№ 911-V

Главам держав, урядів і парламентів країн Європи,
країн - гарантів безпеки України, міждержавних
та міжпарламентських організацій

Високодостойні пані і панове!

Верховна Рада України вимушена звернутися до вас у зв'язку з безпрецедентною спробою Президента України Ющенка В.А. розпустити конституційно створений, на основі визнаних світом найдемократичніших виборів, парламент.

2 квітня 2007 року Ющенко В.А. підписав Указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України і про фактичну негайну заборону функціонування парламенту, не маючи на те жодних юридичних підстав, порушуючи засадничі норми конституційності, права і демократії, провокуючи таким чином громадянський конфлікт.

Через своє оточення і політичні кола, на які спирається, Президент України втручається в дії законодавців, чинить тиск на суддів Конституційного Суду та інших судів, оскільки в правовій площині у нього немає жодних шансів відстояти свій антиконституційний указ.

Намагання видати штучно спровокований конфлікт як різновид політичної боротьби чи застосування європейської практики дострокових виборів спростовується безліччю прикладів ігнорування Президентом України Конституції і законів, нехтування правами і свободами людей. Президент України свідомо і відверто вийшов за межі Конституції України.

Зважаючи на небезпеку для українського суспільства, що загрожує збереженню суверенітету і цілісності країни, а відтак і регіональній стабільності, просимо вас вжити заходів, що відповідають загальновизнаним демократичним цінностям та принципам і нормам міжнародного права.

Зокрема, просимо направити в Україну офіційних представників своїх країн як посередників і спостерігачів за розвитком подій.

Верховна Рада України запевняє вас у своїй повазі та відданості Конституції України і нашим міжнародним зобов'язанням.

м. К и ї в
9 квітня 2007 року

ПО С Т А Н О В А
Постанова
ВерховноїРади України

"Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України
з розслідування обставин організації підготовки та видання
посадовими особами Служби безпеки України незаконних наказів
щодо прослуховування телефонних розмов та стеження
за народними депутатами України, суддями Конституційного Суду України,
суддями судів загальної юрисдикції і членами
Центральної виборчої комісії та виконання цих наказів"

З метою з'ясування обставин організації підготовки та проведення незаконних оперативних заходів (прослуховування телефонних розмов, стеження тощо) щодо народних депутатів України та суддів Конституційного Суду України, суддів судів загальної юрисдикції, а також стосовно членів Центральної виборчої комісії, відповідно до статті 89 Конституції України, статті 82 Регламенту Верховної Ради України Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:

1. Утворити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з розслідування обставин організації підготовки та видання посадовими особами Служби безпеки України незаконних наказів щодо прослуховування телефонних розмов та стеження за народними депутатами України, суддями Конституційного Суду України, суддями судів загальної юрисдикції і членами Центральної виборчої комісії та виконання цих наказів (далі - Тимчасова слідча комісія).

2. Доручити Тимчасовій слідчій комісії:

розслідувати факти, що містяться у зверненнях народних депутатів України, суддів Конституційного Суду України, а також суддів судів загальної юрисдикції та членів Центральної виборчої комісії з приводу здійснення щодо них незаконних оперативних заходів (прослуховування телефонних розмов, стеження тощо);

звернутися до Генеральної прокуратури України з приводу надання правової оцінки проведенню незаконних оперативних заходів щодо народних депутатів України, інших посадових та службових осіб;

звернутися до правозахисних міжнародних та громадських організацій з приводу незаконної діяльності посадових та службових осіб Служби безпеки України.

3. Визначити, що кількісний склад Тимчасової слідчої комісії становить п'ятнадцять народних депутатів України виходячи із забезпечення такого представництва в її складі: один представник від тридцяти народних депутатів України, але не менш як по одному народному депутату України від кожної депутатської фракції.

4. Обрати головою Тимчасової слідчої комісії народного депутата України Самойленка Юрія Павловича, заступником голови Тимчасової слідчої комісії - народного депутата України Ткаченка Олександра Миколайовича.

5. Обрати до складу Тимчасової слідчої комісії народних депутатів України згідно з додатком.

6. Матеріально-технічне, кадрове, інформаційне та організаційне забезпечення роботи Тимчасової слідчої комісії покласти на апарат Верховної Ради України.

7. Визначити термін діяльності Тимчасової слідчої комісії - шість місяців з дня прийняття цієї Постанови.

8. Попередній звіт Тимчасової слідчої комісії про виконану роботу заслухати не пізніше десяти днів (але в разі потреби - раніше) з дня прийняття цієї Постанови.

9. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Голова Верховної Ради
України

О.МОРОЗ

м. К и ї в
9 квітня 2007 року
№ 910-V

Додаток
до Постанови Верховної Ради України
від 9 квітня 2007 року № 910-V

СКЛАД
Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування
обставин організації підготовки та видання посадовими особами
Служби безпеки України незаконних наказів щодо прослуховування
телефонних розмов та стеження за народними депутатами України,
суддями Конституційного Суду України, суддями судів загальної
юрисдикції і членами Центральної виборчої комісії та виконання
цих наказів

ГРИЦАК
Василь Миколайович

фракція Партії регіонів;

ДЕМЧИШЕН
Василь Васильович

фракція Партії регіонів;

ЗУБКО
Юрій Григорович

фракція Соціалістичної партії України;

КАЛАШНІКОВ
Олег Іванович

фракція Партії регіонів;

ОПЛАЧКО
Володимир Миколайович

фракція Комуністичної партії України;

САМОФАЛОВ
Геннадій Григорович

фракція Партії регіонів;

СКУБАШЕВСЬКИЙ
Станіслав Валеріанович

фракція Партії регіонів;

ТОЛСТЕНКО
Володимир Леонідович

позафракційний.