Печать
| Украина в борьбе |
Просмотров: 6352
0 Плохо0
Лист від русинів, на який ніяк не зреагувало радіо"Ліберті", або про... илюзію свободи

На Україні обявлені дані останнього Перепису населення, які підтвердили побоювання русинів Закарпаття, що державними чиновниками свідомо буде зфальсифіковано дані Перепису.

А саме - Перепис зфальсифіковано до такої міри, що користуватися ним просто безглуздо. Вже під час Перепису в Закарпатті фіксувались представниками громадських організацій десятки тисяч порушень правил Перепису та прав людини на самоідентифікацію. Була переписчикам дана вказівка не вписувати національність "русин". Тисячі випадків коли переписчики навіть не мали з собою бланків, задававли по 2 чи 3 питання замість 20-ти і заповняли дані олівцями. Тисячі людей наздоганяли переписчиків і просили записати їх русинами. Однак у відповідь чули таке:"Русинів нема, то все українці, тай не велено нам записувати русинську національність". В тих випадках, коли люди майже насильно вимагали від переписчиків заповняти в Листах графу "національність" з іменем "русин", вдалося зафіксувати вище десять тисяч русинів, які себе самоідентифікують як русини, а не як українці. Тобто, точно так, як це є в Сербії, Словаччині, Угорщині, Чехії, де русини самоідентифікують себе саме русинами, а не українцями. Міф про те, що русини це прадавня назва русинів, розбивається самими ж українцями,що твердять ніби вони "древніші санскрита".

Знову в Україні повальні порушення прав людини!!! Навіть обявивши дані Перепису, що все таки є вище десять тисяч русинів в Закарпатті, пропаганда цинічно, по-сталінськи, обявила, що русини-це тіж українці, але які ... ще не доросли до української свідомості. Поздоровляємо Радіо Ліберті, що воно практично проце нічого не хоче знати

З повагою Д.С. етнічний русин.

04 Август 2003

Комментарий: после переписи долго удивлялась резкому сокращению русских на Украине. Теперь ясно на примере русинов.